MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Wymieszaj po 0,5 kg obranych i pokrojonych ziemniaków...
fot. Robert Wilczyński/Makrela Superdobra

Ryba na Wigilię w zdrowym i nietuzinkowym wydaniu. Te przepisy zaskoczą wszystkich i sprawią, że będziesz przyrządzać je co roku na Święta

Makrela z piekarnika z ziemniakami i marchewką garam masala

1. Wymieszaj po 0,5 kg obranych i pokrojonych ziemniaków oraz marchewki w podłużnych ćwiartkach, dodając plasterki czerwonej cebuli, 3 łyżki oliwy, łyżkę przyprawy garam masala oraz sól i pieprz.
2. Wyłóż warzywa na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200ºC na 20 min.
3. W tym czasie natnij delikatnie nożem co kilka centymetrów 2 tuszki makreli (po 300 g), natrzyj 3 łyżkami oliwy, solą i pieprzem.
4. Po 20 min pieczenia ziemniaków połóż na wierzchu ryby i piecz ok. 20 min, udekoruj danie gałązkami rozmarynu.

Zobacz również

Zrobili to! Po 32 latach Lublin wraca na salony! Motor awansował do elity! Zdjęcia

NOWE
Zrobili to! Po 32 latach Lublin wraca na salony! Motor awansował do elity! Zdjęcia

Orzeł Łódź pokonał Cellfast Wilki. Wataha przegrała trzeci raz z rzędu. Co się dzieje

Orzeł Łódź pokonał Cellfast Wilki. Wataha przegrała trzeci raz z rzędu. Co się dzieje

Polecamy

Cud nalewka! Usunie przebarwienia, poprawi trawienie. Wypróbuj też na pasożyty

TYLKO U NAS
Cud nalewka! Usunie przebarwienia, poprawi trawienie. Wypróbuj też na pasożyty

Nowy program MEN dla przedszkoli. Nabór rusza już w czerwcu!

Nowy program MEN dla przedszkoli. Nabór rusza już w czerwcu!

Ulubiony przysmak nie tylko dzieci jest coraz droższy. Dlaczego?

Ulubiony przysmak nie tylko dzieci jest coraz droższy. Dlaczego?