Koła Gospodyń Wiejskich z gminy Witkowo polecają swoje przepisy na wielkanocny stół
Pieczeń z papryką i fetą według przepisu pań z KGW Małachowo Złych Miejsc
Składniki: 1 kg mielonego mięsa z indyka, po strąku czerwonej, zielonej i żółtej papryki, cebula, 2 jajka, 2 łyżki oliwy, 5 łyżek bułki tartej, 20 dag sera feta, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, pieprz, słodka papryka, kilka gałązek rozmarynu, masło i bułka tarta do formy. Przygotowanie: Papryki i cebulę oczyścić, pokroić w kostkę średniej wielkości, podsmażyć na łyżce oliwy, ostudzić. W dużej misce wyrobić masę z mięsa, jajek, usmażonych warzyw, musztardy, bułki tartej i pokrojonej w kostkę fety. Doprawić masę solą, pieprzem i słodką papryką. Wyłożyć do formy keksowej wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wierzch wyrównać łyżką, posmarować łyżką oliwy, udekorować gałązkami rozmarynu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piec około 50 minut. (przepis KGW Małachowo Złych Miejsc)